Obiective turistice

Barajul Vidra

Barajul Vidra este amplasat pe râul Lotru, în cheile Vidra, la 30 km amonte de staţiunea Voineasa. Reprezintă principala amenajare din cadrul schemei de amenajare a râului Lotru.

Raul Lotru

Raul Lotru

Raul Lotru izvoraste din muntii Parâng (2200mdM), curge putin spre Nord, apoi izvoraste din muntii Lotrului, îndreptandu-se spre Nord-Est. Intrând în zona Cataractelor, face un cot lânga Valea Manaileasa-Mare, iar de aici îsi continua cursul spre Est varsându-se în Olt în dreptul localitatii Brezoi. Valea Lotrului este marginita de doua siruri de munti orientate în directia nord-vest si anume:
-la nord muntii Cibinului (vârfuri mai importante: Sterpu: 2136mdM, Negovanul: 2136mdM, Steflesti: 2244mdM, Piatra Alba: 2180mdM).
-la sud, masivul Parâng cu muntii Lotrului (vârfuri mai importante: Pietrele-2241mdM, Cocora -2045mdM, Zmeurat-2080mdM).
În zona Vidra, valea râului Lotru este închisa printr-un baraj de anrocamente cu nucleul central de argila, înalt de 121m, care realizeaza acumularea principala a amenajarii (lacul Vidra VBrut=340mil.m3 si VUtil=300mil. m3).

Muntii Lotrului

Muntii Lotrului

Muntii Lotrului sunt o grupa muntoasa a Muntilor Sureanu–Parang – Lotrului, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Meridionali. Cel mai inalt pisc este Varful Steflesti, avand 2.242m. Patrunzand in teritoriul administrativ al judetului Sibiu, dinspre sud–vest, cu extremitatea lor nordica, Muntii Lotrului sunt marginiti, in est, de proeminentul Defileu al Oltului, la sud de Valea Lotrului, la nord de Valea Sadului, la Vest de paraiele Pravat – afluent al Lotrului, si Salanele tributar Frumoasei. Singura urma marcanta a glaciatiunilor din acest masiv se afla sub Varful Steflesti, pe latura sa estica. Culmea Steflesti se desfasoara pe 12–15 Km spre sud pana spre Pasul Tartarau, iar spre est cca. 25–30 km, pana la Defileul Oltului.